2010. február 25., csütörtök

Gap pizsi

Mivel a következő töltés március közepén esedékes, gondoltam néha írok egy egy posztot a kedvenceimről. Addig is lehessen nézni, olvasni, kívánságokat megfogalmazni.

Amíg újszülöttek voltak, a lányok rugiban voltak nap közben, ezt éreztem a legpraktikusabbnak. Hamar eljött az idő, amikortól már csak éjjelre kaptak egyberuhát, nappal viszont szerettem rajtuk a csinosabb "nagyos" dolgokat. Apósom sokszor mosolygott is rajtam, hogy "nem lehet fogni rendesen ezt a gyereket, mert valamije mindig kilóg".

Így lett a rugiból pizsi. És mert hálózsák párti vagyok, a vékonyabb anyagúak kerülhettek szóba. Kerestem az igazit, sokfélét kipróbáltam, de a befutó a gap lett.
Pelenkás, hidegebb időkben a kezeslábas, melegebben, pelusról leszokós időszakokban pedig a kétrészes.
És hogy miért szerettem meg ennyire?

A kezeslábas végig zippzáras, a nyakánál pedig van egy patent, ami lefogja a fityegő alkatrészt. A sarkánál gumírozva van, hogy ne csússzon ki belőle a lábacska. A talpa csúszásgátlós, így éjszakai járkáláskor is biztos a lépés. Sőt a reggeli könyvkörútas dölöngélés sem végződik eséssel.
Vékony pamut, szeretem a színeit, a mintáit, és azt, hogy slank fazon, így nem tekeredik a gyerekre alvás közben.

A kétrészes nacija a popsi részén bővített, van hely a pelenkának is. A dereka keskeny gumi, de nem bujtatott, így maga a gumi nem tud megcsavarodni, elforogni. A nadrág szára és a felső ujja is elég hosszú, a passzé pedig itt is szűk fazon, nem csúszkál.

Van egy harmadik verzió is, a nyári pizsi, ezeket is nagyon kedvelem. A koncepció ugyanaz, mint a kétrészes esetében, csak rövidnacis, és rövidujjas a megoldás.

3 megjegyzés:

Dékány Orsolya írta...

Szia! Jól értelmezem a téli verziónál, hogy tulajdonképpen csak egy kicsit bővebb a fazonja, mint egy egyrészes pizsamának és középen cipzáros?
Hálózsák párti vagyok én is, de mindegyik általam eddig kipróbált verziónak voltak gyenge pontja:-(, így ez a verzió érdekes nagyon!
Tudsz olyan képet is feltenni, ahol jobban meg lehet szemlélni ezt a megoldást?
Köszi
Orsi
U.I. a poszt baromi érdekes és olvasmányos, úgyhogy várom a további kedvenceket:-)

SKY írta...

Orsi :):) én most megkavarodtam.
Te egy vastagabb pizsamára gondolsz, mint téli? :) Mert olyan is van elvileg, polár anyagú, és fazonra olyan, mint az első képen. Én azt azért nem használtam, mert nem tiszta pamut...
Télen a lányok a vékony anyagú (első kép) pizsit hordják, hálózsákkal.
Hálózsák témában írok majd egy posztot külön.
Köszi a megjegyzést! :)
Kinga

Dékány Orsolya írta...

Én kavarodtam meg, mert az első képről hittem azt, hogy az egy pizsi alakú hálózsák:-)