2010. május 2., vasárnap

Hálózsák

Egyszer a múltban ígértem egy posztot a hálózsákokról.
Hogy mennyit kerestem az igazit. Pedig szerintem nem voltak magasak az elvárásaim. :)

Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akinek nem válik be a vatelinnel bélelt verzió, mert ha annyira hideg van, hogy az a tuti, akkor az orruk fagy be... Ha meg nincs, akkor meg megfőnek benne.
A sima polár se jó, mert abba beleizzad a bőr, ahol azzal érintkezik. A sima pamut meg vékony ahhoz, hogy hálózsákként funkcionáljon. Legalábbis nekünk...
És szerintem az sem nagy elvárás, hogy a zippzár ne hagyjon nyomot a hasonalvó gyerek mellkasán.

Hanna már elég nagy volt, amikor egyszer rátaláltam a régen vágyottra. Gap... Belátom, elfogadom, hogy márka tekintetében kissé elfogult vagyok, de íme a bizonyíték, hogy ez a legjobb választás :), számomra mindenképpen... Teljesen egyszerű, de épp ettől olyan remek.
És azóta is kutatom, mert olyan ritkán fellelhető, mint a fehér holló. Rózsaszínben még csakcsak, de kékben.... Áronnak most van egy 3-6 hónapos méretű, és már előre aggaszt, hogy mi lesz, ha kinövi...

Szóval akkor a jellemzők:
- Két rétegű, a belső egy leheletvékony pamut, kívül pedig vékony polár.
- Az oldalán zippzáras, vagyis ennél részletkérdés, hogy felfelé, avagy lefelé indul-e a húzóka, mert nem zavar sehogyansem.
- A zippzár oldalán a nyakánál vagy 1 db pattent, a másik oldal bebújós. Egyel kevesebb macera.
- Nincs rajta semmi minta, kivéve a hímzett macit, ami eltűnik, mert színben megegyező a zsákkal. Ami egyébként vagy rózsaszín, a szegőanyagában egy nagyon diszkrét pamutcsipkével, a kisfiúké pedig kék. Egyszerűen.
- Elég bő ahhoz, hogy lehessen benne gésaszerűen masírozni, de ha ez mégsem tetszik a viselőnek, akkor a zipp annyira kinyitható, hogy a mellkast még védve, a lábat szabadon hagyva lehet sétálgatni benne.

Nagy bánatomra a legnagyobb méret a 18-24hós, amit Hanna még kétésfél éves korában is hordott, de mára már kinőtte... :)

Nincsenek megjegyzések: