2010. március 21., vasárnap

Belebújós 3.

... a crocs.

Nem is tudom, hogy hova soroljam évszakilag, hiszen mióta előrukkoltak a mammut sorozattal, azóta akár télen is járkálhatunk ilyenben.

Nálunk, legalábbis gyerekláb szempontból a nyár a fő szezonja.
A szerelembe esésem története úgy kezdődött, hogy Hanna az első jövős-menős nyarán folyton sivalkodott ha mezítláb volt, mert vagy égette, vagy szúrta a tappancsát a föld. Ha pedig strandoltunk, akkor hatalmasat esett mezítláb. Emlékeimben él egy olasz gumiszandál, ami csattos volt, cuppogott, nyiorgott ha vizes lett és bár az egyik legtrendibb darab volt akkoriban a piros színével, őszinte utálattal vettem a lábamra, mert mindig feltört valahol. Pedig praktikus volt...

Viaskodtam magammal, hogy vegyek-e Hannunak is ilyen rémséget, vagy viseljem hogy mezítláb nyafog, illetve hogy a vászon átázik... és nem is szárad oly könnyen.

És akkor szembe jött. Púderrózsaszín volt, mary jane fazonú, és picike. Spanyolországban nyaraltunk, ahol minden gyerek ezt hordta, mert habkönnyű, hajlik a talpa, és szinte észre sem veszi a gyermek, hogy valami van a lábán. Egyszer élünk alapon Hanna kapott egyet, mi pedig nem ettünk vacsorát :)

De megérte!!! Egész nyáron ebben járt, a homokot egy mozdulattal ki lehetett belőle szórni, semmi idő alatt száraz volt a kis láb ha épp vizezett, tökéletesen lehetett benne motorozni is, és természetesen egyedül is fel tudta venni. Így aztán azóta is crocsozunk nyaranta, idén a harmadik méret lesz jó a lábára, Mikolt pedig megörökli a púderrózsaszínt.
Tavaly csak "mango" színűt kaptam, de annyira megszerettem, hogy már választani sem tudnék... :)

Már csak azon gondolkozom, hogy legyen-e majd télre benti kiadás is, bundás, meleg. Lehet, hogy lesz. :)

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Nekünk volt(van) téli bundás crocs-unk, de annyira nem vált be, mert zoknival együtt nagyon meleg, anélkül meg télen a bokarésznél zimanós:-)
Lesz egyébként a kínálatban crocs is? :-)
Orsi

SKY írta...

Igen, de lehet, hogy nem a mostani töltésben, hanem egyel később... mégiscsak tavasz jön előbb :)
Mekkora, milyen típus, milyen szín ami tetszene, kellene nektek?

Dékány Orsolya írta...

A crocs crocband (lime vagy navy szín, 6/7 méret) érdekel most leginkább, de minden fiús színre/típusra nyitott vagyok. Kérdés az ár, illetve hogy új vagy használt? (néhány más helyen is nézegetek).
Köszi

Karol írta...

Hát ez a Crocs téma nálunk is beütött... Sajnos csak a napokban értesültem a linkedről, így a hét elején vettem meg az első Thomas-os papucsot, horror áron... Csak neki, magamnak sajnáltam rá eggyi pénzt... Imádja, tehát bejött a "befektetés", megérte. Azóta folyton azt akarja felvenni. Így még jobban örülök a linkednek, hoyg vannak már crocs-ok. A következő méretnél a forrásaidra hagyatkoznánk! És ha felnőtt méreteid is lennének... :)))